Over de auteurs

Arie de Geus (1957) woont sinds 2006 in de Goudse binnenstad, bijna aan de voet van de monumentale Sint Jan. Al jaren loopt hij vrijwel elke ochtend, voordat hij zich terugtrekt in zijn werkkamer, in alle vroegte een langer of korter rondje door het historische centrum. Zodoende is de stad geleidelijk in al zijn vezels getrokken. Op sommige plekken ervaart hij nog heel duidelijk het nagloeien van de rijke geschiedenis van Gouda. Met lede ogen ziet hij aan hoe in het onderwijs zowel geschiedenis als literatuur steeds meer aan betekenis inboet, terwijl geschiedenis juist de sleutel is tot een beter begrip van onze eigen tijd, en taal het instrument is om die sleutel om te draaien en de deur te openen. Voor zijn werk put Arie dan ook inspiratie uit de (oer)verhalen die mensen elkaar al duizenden jaren vertellen – om elkaar te vermaken, maar ook om erachter te komen wat hen ten diepste drijft en wat echt belangrijk is in het leven. In zijn in 2020 bij Uitgeverij Paragraaf verschenen roman Wereld aan een draad, maar ook in het eerder uitgebrachte Ademtocht, probeert hij de essentie van het mens-zijn te vangen. Dat Aries boekentip aan de lezers in stad en land de biografie Erasmus – dwarsdenker(2021) van Sandra Langereis is, mag gezien de inhoud van zijn bijdrage geen verrassing heten.

Arjan van Essen is de auteur van Parre. Dit was zijn debuutroman en grotendeels gebaseerd op zijn leven. Parre is een Veluwse boerenzoon die opgroeit in een streng christelijk milieu. Hij raakt gokverslaafd. Voordat Arjan deze roman schreef maakte hij een theaterprogramma over zijn gokverslaving. Dit kostte hem zijn baan als docent op een streng christelijke school. Hierdoor kwam hij landelijk in het nieuws. Arjan van Essen is naast schrijver columnist bij het Nederlands Dagblad, schrijft blogs en is bezig met zijn tweede roman. Naast schrijven, loopt Arjan hard en graag te vinden in de keuken. Hij is getrouwd en vader van drie kinderen.

Jacob Pot (1960) is geboren en getogen in Krommenie, studeerde staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, woonde enkele jaren in Overijssel (Sint-Jansklooster, Zwartsluis) en is werkzaam in Den Haag. Schrijven doet hij van jongs af aan. Sinds 1987 is zijn thuisstad Gouda, waarvan het stadswapen omgeven is door een doornenkrans. Het kan dan ook geen toeval heten dat zijn debuutroman (2019) ‘Doornen en Sterren’, een fantasierijk schelmenverhaal in het fantasygenre, verweven is met de stadsspreuk ‘per aspera ad astra’ (door de doornen naar de sterren).

Joost Visbeen werkte van 1967 tot zijn pensionering in 1998 voor de politie in Gouda waarvan het grootste deel voor de afdeling Recherche. Na 1998 schreef hij over al zijn ervaringen en belevenissen een tiental politieromans met in de basis waar gebeurde zware misdrijven en ernstige delicten, waaronder Het mysterie van de verdwenen boerin over de vermissing van de 36-jarige Haastrechtse boerin en moeder van 5 jonge kinderen Alie Spruit.

Liane Baltus heeft altijd geweten dat ze boeken wilde schrijven. Verhalen en personages lopen elke dag weer rond in haar hoofd. Het derde verbond was haar eerste boek, een futuristische thriller over energie, verantwoordelijkheid, macht, leiderschap en familie. Het vervolg erop moest wijken toen de kans zich aandiende om samen met haar dochter Rosalie De Erfgenaam ~ Een Foraise Mysterie te schrijven. Ze schrijft nu aan een deel 2 voor beide boeken. Daarnaast werkt ze als coach business spiritualiteit in haar bedrijf The Spirit of Words. Dat gaat ook over verhalen schrijven, maar dan net anders. Onbewust schrijft iedereen zijn eigen levensverhaal. Als je je daarvan bewust bent, dan kun je zelf meeschrijven.

Marlen Visser volgt..

Pip Lou (1988), auteur van ‘Slikken, kreng!’ en logopedist in ziekenhuizen a.k.a. slikexpert. Met volle overgave amateuristisch slikexpert. Mede-eigenaar van vakinhoudelijke podcast ‘Het Slikkanaal’. Sinds 2019 Nachtburgemeester van Gouda. Schrijft voor verschillende fora, waaronder de Pleasure Society. Heeft een grote haat aan datingapps en downloadt ze met grote regelmaat. Houdt van whisky en drinkt dat met te weinig regelmaat. Is hier alle dagen druk mee. Dat stoppen mensen graag in het hokje ‘ADHD’. Maar ach, van die hokjes hebben voor andere mensen last.

Rosalie Derickx is 19 jaar, woont in Gouda en is leesverslaafd. Ze schrijft haar hele leven al verhalen. Rosalie volgde na haar middelbare school een highschool jaar in Ierland. Ze studeert momenteel Engelse taal en cultuur aan de Universiteit Utrecht. In september 2021 begint ze daarnaast ook aan een studie Keltische talen en cultuur. Samen met haar moeder Liane Baltus schreef ze het boek De Erfgenaam ~ Een Foraise Mysterie, en werkt ze hard aan een tweede deel. Daarnaast vindt ze het erg leuk om te gamen en films en series te kijken met vrienden van over de hele wereld.