Het Gouds Boekgeschenk verschijnt in de Boekenweek van 2022

Iedereen die in maart 2022 tijdens de Boekenweek (5 t/m 13 maart) een boek aanschaft in een Goudse boekwinkel krijgt daarbij het Goudse Boekgeschenk gratis cadeau. Daarin staan korte verhalen van Goudse schrijvers waarin Gouda of zijn bewoners een rol spelen. Het Goudse Boekgeschenk verschijnt eenmalig ter gelegenheid van de 750steverjaardag van Gouda in 2022.

De Goudse schrijvers Arie de Geus, Arjan van Essen, Jacob Pot, Joost Visbeen, Lianne Baltus, Marlen Visser en Rosalie Derickx hebben hun medewerking toegezegd.
“Als we volgend jaar vieren dat Gouda 750 jaar bestaat, krijgen we aan de hand van publicaties, tentoonstellingen en evenementen veel te zien van de historie van onze mooie stad”, zegt initiatiefnemer Rien Fraanje. “Het is ook belangrijk dat we in het feestjaar laten zien dat Gouda een rijke verzameling van fictieschrijvers herbergt.”

In het Goudse Boekgeschenk is één plek gereserveerd voor een nog onbekende schrijver. De winnaar van een speciale verhalenwedstrijd wint publicatie van zijn of haar verhaal in het Goudse Boekgeschenk. Fraanje: “We hopen te worden verrast door een prachtig verhaal van een nog onbekend schrijftalent.”

De spelregels zijn simpel: schrijf een verhaal van maximaal 2000 woorden waarin de stad en of zijn bewoners een rol vervullen en lever dat in vóór 16 oktober 2021.

Een jury met Erna Staal (Bibliotheek Gouda), Bart Jansen (Boekhandel Verkaaik), Peterpaul Kloosterman (Drukkerswerkplaats) en Rien Fraanje kiest het winnende verhaal.

Het Gouds Boekgeschenk verschijnt in de Boekenweek van 2022 in een ruime oplage.